FacebookTwitterLinkedIn

Acţiunile companiei UiPath (PATH) au scăzut cu 7%, după ce compania de software de automatizare a anunţat că intenţionează să concedieze 10% din forţa de muncă – aproximativ 420 de persoane, pentru a reduce costurile.

“La 8 iulie 2024, Consiliul de Administraţie al UiPath a aprobat acţiuni de restructurare pentru a-şi gestiona cheltuielile de exploatare. Se preconizează că aceste acţiuni vor include o reducere globală de aproximativ 10% din forţa de muncă globală a companiei, de aproximativ 4.200 de persoane, cea mai mare parte a acestei reduceri urmând să aibă loc până la sfârşitul primului trimestru al anului fiscal 2026. Această reducere a forţei de muncă, începând cu data de 1 iulie 2024, are scopul de a stimula în continuare eficienţa operaţională şi centrarea pe client. Aceste schimbări reflectă eforturile de remodelare a organizaţiei prin eficientizarea structurii companiei, în special în ceea ce priveşte funcţiile operaţionale şi corporative, prin prioritizarea mai bună a investiţiilor noastre în marketing şi prin concentrarea investiţiilor noastre în cercetare şi dezvoltare pe inteligenţa artificială şi pe promovarea inovării în cadrul platformei noastre”, potrivit documentului publicat pe site-ul Securities and Exchange Commission.

Compania estimează că va suporta costuri cuprinse între 15 şi 20 de milioane de dolari legate de beneficiile de concediere a angajaţilor şi între aproximativ 2 şi 5 milioane de dolari în legătură cu ieşirea din contractul de închiriere şi alte costuri contractuale. Costurile totale anticipate de restructurare de aproximativ 17-25 de milioane de dolari se preconizează a fi în principal cheltuieli în numerar şi se aşteaptă să fie suportate până în primul trimestru al anului fiscal 2026. 

Concedierile UiPath vin pe fondul unei piețe tech tensionate la nivel mondial. Doar în acest an, la nivel global, peste 200 companii tech au concediat aproape 50.000 de angajați.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania