FacebookTwitterLinkedIn

Uniunea Europeană a convenit asupra unor reguli de referință pentru reglementarea industriei criptomonedelor, a cărei prăbușire a cauzat daune majore investitorilor, care au cerut un control mai strict la nivel mondial.

Potrivit Euronews, negociatorii UE au pus la punct detaliile finale pentru un acord provizoriu cu privire la un pachet amplu de reglementări cripto pentru cele 27 de națiuni ale blocului comunitar, cunoscut sub numele de Markets in Crypto Assets sau MiCA.

„Astăzi, punem ordine în Vestul Sălbatic al activelor cripto și stabilim reguli clare pentru o piață armonizată”, a declarat Stefan Berger, un parlamentar de centru-dreapta care a condus negocierile.

Regulile UE privind criptomonedele „vor asigura o piață armonizată, vor oferi securitate juridică emitenților de cripto-active, vor garanta condiții de concurență echitabile pentru furnizorii de servicii și vor asigura standarde înalte pentru protecția consumatorilor”, a menționat el într-un comunicat.

Noua lege oferă emitenților de criptoactive și furnizorilor de servicii conexe un „pașaport” pentru a servi clienții din întreaga UE dintr-o bază unică, respectând în același timp regulile de capital și de protecție a consumatorilor.

La fel ca politica UE privind confidențialitatea datelor, care a devenit de facto standardul global, și recenta sa lege de referință care vizează conținutul dăunător de pe platformele digitale, se așteaptă că reglementările cripto vor avea o mare influență la nivel mondial.