FacebookTwitterLinkedIn

GapMinder investește 1,2 milioane de dolari în această nouă rundă de tip Serie A. În noiembrie 2018, TypingDNA a mai obținut o investiţie de 1,5 milioane de dolari într-o rundă de tip Seed condusă de fondul GapMinder Ventures, cu participarea unor investitori din Statele Unite, Marea Britanie și România.

TypingDNA a primit o finanțare de 1,5 milioane de dolari de la GapMinder și de la alți investitori din Europa, Marea Britanie și SUA

TypingDNA intenționează să utilizeze această nouă investiție pentru a-și extinde rețeaua de suport pentru dezvoltatori. Compania a dezvoltat algoritmi si tehnologii proprii de inteligență artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care aceștia utilizează tastatura. Printr-un proces de observare și învățare a modului în care utilizatorul tastează, TypingDNA poate recunoaște încercările ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut.

Această tehnologie, cunoscută sub numele de typing biometrics, va permite aplicațiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, în domenii variate precum financiar bancar dar și testele de evaluare online în domeniul educației, să autentifice utilizatorii într-un mod mai sigur decât formele tradiționale de autentificare 2FA (cu doi factori).

“Progresul cercetării, dezvoltării și adopției typing biometrics are o importanță globală. Tastaturile sunt încorporate astăzi în aproape orice dispozitiv, ceea ce face ca respectivul comportament de tastare să fie cel mai disponibil pe scară largă dintre datele biometrice ale utilizatorilor. Această rundă de finanțare ne va permite să continuăm misiunea noastră de a oferi biometrie ușor de utilizat, non-intruzivă și securitate sporită oamenilor din întreaga lume” a declarat Raul Popa, CEO și cofondator al TypingDNA. 

Cristian Tamaș, celălalt cofondator al companiei, face parte din generația „Forbes 30 sub 30”, ediția 2017.

30 sub 30: Pasionat de autenticitate

TypingDNA reprezintă o revoluție în zona de autentificare. Tehnologia sa proprietară de ultimă generație permite autentificarea de tip 2FA sau multifactor bazat pe typing biometrics într-un mod extrem de sigur și fără compromisuri. Și toate acestea într-un mod necostisitor și interacționând ușor cu sistemele sau aplicațiile existente. Produsul lor mobil lansat recent este unic pe piață si este complementar cu API-ul TypingDNA existent. Suntem foarte încrezători în viziunea echipei TypingDNA și în evoluția lor, și suntem confortabili să susținem în continuare hiper-dezvoltarea lor la nivel internațional, dincolo și de nivelul actual al celor 8.5 milioane USD pe care TypingDNA le-a ridicat în rundele Seed și Series A” a declarat Dan Mihaescu, Partener Fondator al GapMinder.