FacebookTwitterLinkedIn

Trend Furniture, furnizor de soluții complete de amenajări interioare și mobilier pentru industria HoReCa, a încheiat anul 2022 cu afaceri de 27 milioane de lei, în creștere cu 145% față de anul 2021, înregistrând astfel cel mai bun rezultat din istoria companiei, ca urmare a regândirii strategiei și modelului de business, dar și a dezvoltării pe piața internațională. Pentru 2023, compania estimează consolidarea avansului înregistrat anul trecut și o creștere a afacerilor până la 32 de milioane de lei. 

”Estimările privind dezvoltarea Trend Furniture se bazează pe abordarea proiectelor prin intermediul unor soluții și produse complet noi pe care vrem să le introducem pe piața locală, care provin din zona de Sustenability, Green Products, Recycled Materials, Eco Materials, Carbon Footprint Reduction. Ne dorim ca până la finalul anului, să devenim furnizorul din România cu cea mai variată gamă de produse profesionale de mobilare din zona Green Products, Recycled&Sustenability”, a declarat Vlad Florea, CEO  Trend Furniture.

Rezultatele obținute în 2022 sunt consecința implementării unor soluții care au permis atât dezvoltarea producției de mobilier custom specializat HoReCa, cât și a distribuției de mobilier profesional HoReCa, realizate de producători externi din Spania, Italia, Germania, Polonia, Turcia, lideri  pe piețele de origine, dar și la nivel internațional. Cele două direcții de business au fost surse principale de creștere pentru companie, în 2022.

Am reușit să livrăm mai multe proiecte de amenajări personalizate (custom), mai complexe, într-un timp mai scurt, datorită creșterii eficienței operaționale. Am accesat proiecte complete de amenajare, iar această strategie a însemnat introducerea de soluții și produse noi în portofoliul Trend Furniture  – placare pereți, soluții de pardoseală, iluminat ambiental, cu efect în veniturile companiei”, a explicat Vlad Florea.

Segmentul de clienți Key Accounts a reprezentat un motor de creștere a cifrei de afaceri prin livrarea celor mai mari proiecte de advertising furniture (mobilier de terasă, soluții de umbrire și umbrele personalizate) pentru companii mari, care activează în domenii precum producători de bere, producători și distribuitori de vin și băuturi spirtoase sau lanțuri de benzinării.

Pe lângă dezvoltarea zonei de Key Account, compania își propune pentru acest an și o repoziționare a produselor din portofoliu și organizarea acestora pe 3 zone de buget care să faciliteze opțiunea clientului final. Cele 3 paliere de buget au fost gândite astfel: Value – cea mai bună valoare în raport cu bugetul disponibil, Professional – (produse profesionale de la producători consacrați și Exclusive – produse de design, greu accesibile în piața din România, dar disponibile în oferta Trend Furniture.