FacebookTwitterLinkedIn

Devotată inovației și progresului, compania Miele se angajează să implementeze strategii 
de sustenabilitate pentru un viitor mai bun.

Efectele schimbărilor climatice sunt de netăgăduit, determinând astfel compania Miele să reconsidere importanța problemei și să se implice activ în protejarea mediului înconjurător. Este important să conștientizăm că fiecare decizie pe care o luăm afectează într-un mod sau altul mediul – de la tipurile de pungi pe care le folosim la cumpărături până la aparatele pe care le cumpărăm pentru casele noastre.

Sustenabilitatea este unul dintre principalii piloni ai companiei Miele, care lucrează constant pentru a o integra în acțiunile de protejare a mediului în fiecare etapă a activității sale. Spre exemplu, Miele emite mai puțin dioxid de carbon în derularea activității prin integrarea în fabricile proprii a unor unități de producție alimentate cu energie 100% verde și utilizarea oțelului verde în producția de aparate (producția de oțel fără utilizarea combustibililor fosili). Planurile de viitor includ extinderea propriilor surse de energie regenerabilă prin panouri fotovoltaice.

Cum sunt electrocasnicele Miele durabile?

Filozofia „Immer Besser” („Întotdeauna mai bine”) servește drept principiu călăuzitor, evidențiind angajamentul mărcii față de calitate și inovație. Miele se dedică fabricării celor mai bune produse și servicii posibil, cu cel mai mic impact asupra mediului înconjurător,  obiectivul final fiind acela de a le face 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. În prezent, cea mai mare parte a amprentei de carbon este produsă de faza de utilizare a aparatelor (84%), iar scopul este de a o reduce cu 15% până în 2030.

În plus, ceea ce face ca aparatele Miele să fie durabile este longevitatea lor de peste 20 de ani, ceea ce înseamnă un consum global redus de materii prime și producție. Totodată, toate aparatele sunt create cu caracteristici menite să le păstreze calitatea, cum ar fi, de exemplu, funcția PerfectFresh a frigiderelor, care menține alimentele proaspete până la de cinci ori mai mult. Aceasta și eficiența energetică ridicată garantată de etichetele energetice de top ale produselor întăresc ideea că electrocasnicele Miele reprezintă o investiție sustenabilă atât pentru client, cât și pentru mediu. 

Miele România, o companie sustenabilă

Miele România depune eforturi pentru a deveni, la rândul său, eco-friendly. În acest sens, Miele Tehnica, fabrica din Brașov, România, pune în aplicare angajamentul brandului de a proteja mediul. 

Fabrica folosește iluminare interioară LED și are o zonă extinsă de colectare selectivă a deșeurilor pentru a crește cantitatea de plastic reciclat ergonomic.

Toți angajații sunt încurajați în mod continuu să participe la protecția mediului prin proiecte precum plantarea de copaci, reciclarea uleiului de gătit sau colectarea deșeurilor din anumite spații publice naturale.

Zero deșeuri în viitor

La nivel global, compania Miele lucrează pentru a crea un lanț valoric circular cu zero deșeuri, astfel încât toate materialele utilizate în producție să reintre în circuit la sfârșitul ciclului de viață.

La nivel local, planurile de viitor presupun integrarea spațiilor dedicate sustenabilității în toate punctele Miele Experience Center din țară. Acestea vor servi atât ca puncte de informare pentru clienți, cât și ca puncte de colectare pentru aparate care vor fi ulterior reciclate într-un mod responsabil.