FacebookTwitterLinkedIn

Nu știu alții cum sunt, dar pentru noi, la Forbes România, toamna este acea perioadă a anului care vine imediat și abrupt după vacanța de vară și care este atât de intensă și aglomerată de evenimente și proiecte speciale, încât doar cazurile și situațiile excepționale își mai găsesc loc în agendele noastre până la jumătatea lunii decembrie. 

În timp ce scriu acest text, ne pregătim intens pentru cea de-a zecea ediție a Forbes România CEE Forum, cel mai important eveniment economic pe care îl organizăm anual. Anul acesta, agenda forumului se extinde la trei zile și aduce pe scenă peste 60 de lideri din lumea afacerilor și economiei.

Așa cum v-am obișnuit la fiecare început de toamnă, ediția curentă aduce și o nouă generație Forbes 30 sub 30 – a 12-a. Acești tineri corporatiști, antreprenori, activiști, sportivi sau cercetători, cu vârste sub 30 de ani, au demonstrat că viziunea inovatoare și spiritul antreprenorial pot depăși orice barieră de vârstă. Ei reprezintă viitorul lumii afacerilor și al societății în ansamblu, aducând soluții proaspete și idei revoluționare pe piață.

Dar aceasta nu este singura noutate pe care o aducem în ediția curentă a revistei. Veți regăsi o discuție cu laureatul Premiului Nobel pentru Economie în anul 2007, Eric Maskin. Într-un interviu exclusiv, Eric Maskin oferă perspective valoroase despre modul cum teoria jocurilor, domeniul său de expertiză, poate fi aplicată în strategiile de afaceri pentru a aborda contextul actual al afacerilor și al societății.

Și cum mulți dintre voi ați profitat de vară pentru a vă completa lista de cărți citite (sau programate a fi citite) pentru acest an, vă recomand și eu cea mai recentă biografie a lui Elon Musk, scrisă de Walter Isaacson, cel care i-a mai „scris”, printre alții, pe Steve Jobs, Benjamin Franklin sau Leonardo da Vinci. Presa financiară internațională a avut acces privilegiat și a anunțat deja că biografia, care urma să fie lansată în preajma trimiterii la tipar a acestui text, dezvăluie un om genial condus de demoni, care vrea să salveze omenirea, dar are probleme în a (se) înțelege (cu) oamenii.

Vacanța s-a terminat, să înceapă spectacolul toamnei!