FacebookTwitterLinkedIn

Acțiunile Tesla s-au prăbușit marți, în timp ce investitorii au continuat să înțeleagă implicațiile acordului de cumpărare a rețelei de socializare Twitter de către Elon Musk.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 12% marți, la 876 de dolari, rezultând într-o scădere cu peste 28% față de maximul record din noiembrie. Acest fapt a șters 25 de miliarde de dolari din averea lui Musk și 128 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a Tesla, care se ridică acum la 906 de miliarde de dolari, relatează ediția americană Forbes.

Săptămâna trecută, CEO-ul TEsla, Elon Musk, a dezvăluit că a obținut un acord de achiziție în valoare de 46,5 miliarde de dolari pentru Twitter. În acest sens, el a realizat un împrumut de peste 20 de miliarde de dolari și va contribui cu 21 de miliarde de dolari în finanțare prin capitaluri proprii, ceea ce face foarte probabil ca Musk sa fie nevoit să vândă din acțiunile sale Tesla, ca garanție pentru aceste tranzacții financiare. Analistul Wells Fargo, Colin Langan, i-a avertizat pe acționarii Tesla că riscul ca Musk să vândă și mai multe acțiuni ar putea duce la o scădere a valorii acestora. Totodată, acesta susține că Musk ar putea încerca să distragă atenția creată în jurul problemelor de producție din fabricile Tesla.

Chiar dacă stocurile sale au avut probleme, Tesla a raportat săptămâna trecută cel mai profitabil trimestru din istoria companiei, înregistrând venituri de 3,3 miliarde de dolari în primul trimestru, alimentate de livrări record ale automobilelor sale electrice.

Deși nu este încă clar ce rol va juca Musk în strategia platformei de social media Twitter, el s-a să „facă Twitter mai bun ca niciodată” printr-o serie de inițiative, inclusiv noi funcții de produs, făcând algoritmii săi open-source și implementând procesul de autentificare tuturor utilizatorilor.

În ciuda scăderii stocurilor Tesla de marți, Musk rămâne de departe cea mai bogată persoană din lume. Fondatorul și președintele Amazon, Jeff Bezos, ocupă locul următor, cu o avere netă de 166 de miliarde de dolari.