FacebookTwitterLinkedIn

PepsiCo Inc crește estimarea veniturilor pentru anul 2022. Compania a luat în calcul și creșterea repetatată a prețurilor.

Întreruperile furnizării în anumite zone geografice din cauza pandemiei și creșterea inflației au determinat majorări de prețuri pentru întreaga serie de materii prime, de la costul aluminiumului la cel al forței de muncă și cel al transportului, forțând întreaga industrie de ambalare a alimentelor să crească prețurile.

PepsiCo a spus că este posibil să crească prețurile de câteva ori pe parcursul acestui an dacă costurile externe vor crește și mai mult, iar analiștii, inclusiv rivalul Coca-Cola, avertizează distribuitorii de o posibilă scădere a cererii, deoarece inflația nu dă semne de oprire în viitorul imediat.

În martie PepsiCo și Coca-Cola au anunțat că își suspendă vânzările de băuturi răcoritoare în Rusia, așa cum au făcut multe mărci americane. PepsiCo au anunțat că estimează ca în anul fiscal 2022 veniturile să crească organic cu 8%, în comparație cu estimarea inițială de 6%.

Veniturile nete Pepsico au crescut cu 9.3% la $16.20 miliarde în primul trimestru al acestui an, ajutate și de faptul că restricțiile carantinelor din spațiile publice – restaurante și teatre – s-au ridicat în multe regiuni din lume. Acest rezultat depășește estimările inițiale ale analiștilor, de $15.54 miliarde, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, compania a ajustat în jos estimările sale câștigurile per acțiune la $6.63 de la $6.67, cât erau în estimările inițiale, din cauza impactului pe care l-a avut întărirea dolarului.