FacebookTwitterLinkedIn

Agenția de consultanță imobiliară SVN Romania împreună cu compania de property management Exclusive Facility Management Services (EFMS) au lansat Svelppy, un business care se va ocupa de administrarea locuințelor închiriate.

Compania va oferi servicii pentru administrarea completă a proprietăților rezidențiale scoase spre închiriere, indiferent de segmentul pieței, de la cel turistic și de business la cel rezidențial. Pentru început, Svelppy va activa în București, urmând ca în viitor să se extindă și pe alte piețe rezidențiale majore din țară.

Proprietarul și chiriașul vor avea acces la un portal online dedicat, unde vor putea verifica statusul proprietăților și a tuturor plăților. Costul lunar perceput pentru acest serviciu va fi calculat ca procent din valoarea chiriei și va varia în funcție de numărul de proprietăți deținute.

Compania ia în considerare și oferirea unui abonament premium prin care va garanta proprietarului chiria pentru întreaga perioadă contractuală, indiferent de gradul de ocupare al proprietății și conform nivelului optim recomandat de chirie.

”Piața de tranzacții rezidențiale în scop investițional s-a dezvoltat în ultimii ani și estimăm că aproximativ 15% din locuințele vândute anual în București și împrejurimi sunt achiziționate în scop investițional. Acest procent este sinonim cu un nivel de mii de apartamente și case cumpărate în fiecare pentru a se obține venituri recurente din chirii”, a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

Peste 11.000 de locuințe finalizate doar în București în ultimii cinci ani au fost achiziționate cu scopul închirierii potrivit datelor SVN Romania. Sub 3% dintre acestea sunt administrate de o companie specializată, ceea ce înseamnă că peste 10.500 de apartamente scoase la închiriere în București sunt administrate în regie proprie.