FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit datelor oferite de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro, în 2021 apartamentele s-au vândut cu 11 zile mai repede comparativ cu media anului 2020, iar cele închiriate s-au dat cu trei zile mai rapid.

Deși pandemia a generat numeroase incertitudini financiare, numărul românilor care și-au achiziționat sau închiriat o locuință a fost într-o continuă creștere, iar ritmul de achiziționare și închiriere s-a intensificat. Din datele oferite de Storia.ro, casele s-au vândut mai repede cu 10 zile, în medie, iar terenurile au fost achiziționate cu 19 zile mai rapid decât în 2020.

Storia.ro a fost vizitată de 13 milioane de persoane anul trecut, o creștere de 29% comparativ cu anul 2020, potrivit datelor de trafic. Și numărul de clienți cu care compania colaborează a înregistrat o creștere de două cifre la nivel regional, în timp ce, în România, numărul agențiilor imobiliare și al dezvoltatorilor imobiliari parteneri a crescut cu 28% față de anul precedent.

Extinderi în cadrul OLX Group

În anul 2021, OLX Group și-a extins divizia imobiliară prin adăugarea a două noi companii în portofoliul propriu: Obido o platformă specializată pentru piața de locuințe noi din Polonia, și brokerul de credite KIWI Finance. Pe parcursul anului trecut, peste 12.000 de persoane s-au arătat interesate de găsirea casei și a fondurilor în același loc, prin completarea formularului de creditare de pe platformă.

Durata medie de viață a anunțurilor de pe platformele imobiliare OLX Group din România și Polonia a scăzut între 3 și 22 de procente pentru categoriile principale de anunțuri de la un an la altul, ceea ce arată că activitatea din piața imobiliară s-a accelerat, comparativ cu anul 2020.