FacebookTwitterLinkedIn

Administrația de la Washington a interzis importul în Statele Unite de aluminiu, cupru şi nichel de origine rusească, în cadrul sancţiunilor suplimentare luate cu Marea Britanie şi care vizează reducerea veniturilor Moscovei.

Departamentul american al Trezoreriei: „Această nouă acţiune interzice importul de aluminiu, cupru şi nichel de origine rusească în Statele Unite şi limitează utilizarea aluminiului, cuprului şi nichelului de origine rusească pe pieţele mondiale ale metalelor şi în tranzacţionarea over-the-counter a produselor derivate”, conform Agerpres.

Metalele reprezintă principalul produs de export al Rusiei după energie, dar valoarea lor a scăzut de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Exporturile în valoare de 25 de miliarde de dolari în 2022 au scăzut la 15 miliarde de dolari în 2023.

Măsurile luate administrația SUA urmăresc reducerea în continuare a veniturilor pe care Rusia le obţine din exporturile sale de aluminiu, cupru şi nichel.

Departamentul american al Trezoreriei: „Prin luarea de măsuri comune, Statele Unite şi Marea Britanie privează Rusia şi producătorii săi de metale de o sursă importantă de venit.”

Aceste măsuri intră în vigoare cu începere de sâmbătă.