FacebookTwitterLinkedIn

„Începând cu 21 iunie, britanicii vor putea intra în Spania la fel ca toți ceilalți cetățeni din statele membre ale Uniunii Europene sau Spațiului Schengen, fără a fi obligați să stea în carantină” a precizat pentru BBC ministrul de Externe, Arancha Gonzalez Laya. Decizia a fost luată „din respect” pentru cei 400.000 de britanici care au în Spania un al doilea cămin, a mai spus ministrul.

Singurele măsuri de precauție la intrarea străinilor în Spania sunt verificarea locului de origine, măsurarea temperaturii și înregistrarea datelor de contact pentru o eventuală identificare în cazul unui incident legat de coronavirus.

Britanicii care se întorc din Spania vor trebui totuși să intre în autoizolare pentru 14 zile. Măsura a fost impusă de guvernul britanic începând cu 8 iunie pentru a ține sub control răspândirea virusului. Britanicii au însă în plan eliminarea acestor restricții începând cu 29 iunie, purtând deja discuții cu Portugalia, Franța, Italia, Grecia și Spania pentru crearea unor „coridoare de călătorie” permisive.