Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

HORA: o nouă solicitare pentru redeschiderea restaurantelor la interior

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA a transmis autorităților o nouă scrisoare prin care solicită relaxarea măsurilor și stimularea sectorului HORECA.
 aboneaza-te
restaurant coronavirus restrictii

„Având în vedere analiza situației financiare a companiilor din industria horeca de 6 mld. euro în 2018 reprezentând un procent de 5,07% în formarea PIB, conform Studiului de Impact și Analiză financiară a companiilor active în horeca, situația generată de criza actuală CoVid-19 se resimte acut în acest sector care generează încasări mai mici cu 85% în anul 2020 față de anul 2019” se arată în documentul citat.

Astfel, HORA solicită:
deschiderea imediată a restaurantelor de hotel pentru clienții cazați;
eliminarea/relaxarea restricțiilor de pe terase începând cu data de 1 iulie;
redeschiderea interioarelor în următoarele condiții: distanța socială (distanța între persoane de 1,5 m, mese de max. 6 pers., 2 m între ocupanții scaunelor meselor alăturate); măsuri sanitare obligatorii angajați (mască, mănuși); dotarea locațiilor cu dozatoare de gel dezinfectant; igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru; instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19;
acordarea în cel mai scurt timp a fluxurilor financiare – granturi europene nerambursabile în vederea refacererii capitalului de lucru – pentru operatorii din HORECA;
acordarea de tichete HORECA folosite exclusiv pentru achiziția unei mese calde.

Recent, în urma întâlnirilor cu Organizația HORA, Primăria Municipiului București a suspendat taxa de ocupare a domeniului public până la sfârșitul anului 2020 și a organizat o zonă de promenadă în Capitală pentru a veni în sprijinul operatorilor HORECA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii