FacebookTwitterLinkedIn

Ingrediente

300 g spaghete grâu dur Băneasa; 100 g pancetta; 50 g brânză pecorino rasă; 50 g parmezan ras; 4 ouă; 2 căței usturoi; 50 g unt; sare; piper; parmezan ras pentru servit

Mod de preparare

Pui într-o oală apă mai multă la fiert cu o linguriță de sare. Când dă în clocot adaugi spaghetele și amesteci. Lași să fiarbă 10 minute, la foc mic.

Tai pancetta cuburi sau bucăți mai mari, după preferință, și o pui cu usturoiul zdrobit într-o tigaie antiaderentă mai înaltă în care ai topit untul și prăjești până se rumenește, după care scoți totul cu o paletă.

Bați ouăle foarte bine cu un tel și asezonezi cu piper. Adaugi pecorino și parmezanul rase și amesteci.

Scoți pastele din apă cu un clește special, le pui în tigaie și amesteci. Dai tigaia deoparte, adaugi pancetta și ouăle amestecând bine. Torni și 100 ml apă în care au fiert pastele și amesteci până totul este cuprins de sos. Potrivești gustul de sare dacă mai este nevoie. Le servești cu parmezan ras deasupra.