FacebookTwitterLinkedIn

Jan Willem Van Den Bremen, liderul diviziei tehnologice europene a companiei Accenture Plc, a declarat că inteligența artificială generativă ar putea “elibera” în cele din urmă aproximativ 40% din orele de muncă în diferite industrii, permițând angajaților să se concentreze asupra altor sarcini, potrivit Bloomberg.

În cadrul unei conferințe Workday desfășurate la Barcelona, Jan Willem Van Den Bremen de la Accenture a spus că ascensiunea acestei tehnologii a determinat companiile să reevalueze ce sarcini doresc ca angajații lor să îndeplinească. 

De exemplu, Van Den Bremen a menționat că programatorii software ar putea trece la validarea programelor dezvoltate de AI, în loc să scrie programele în sine. 

În luna iunie Accenture a anunțat planuri de a-și dubla personalul de specialiști AI la 80.000 și de a investi 3 miliarde de dolari în analiza de date și tehnologia AI în următorii trei ani, cu scopul de a ajuta companiile să dezvolte noi strategii pentru a profita de boom-ul tehnologic. 

Marea parte a investiției se va concentra pe ajutarea clienților să maximizeze utilizarea AI generative, care creează vizualuri sau texte bazate pe prompt-uri simple. 

Accenture folosește deja inteligența artificială pentru a identifica abilitățile de care are nevoie pe piață, precum și pentru a transfera angajații existenți la noi roluri în cadrul companiei, conform declarațiilor lui Van Den Bremen: “Reașezăm personalul frecvent, în multiple roluri și îl pregătim pentru a fi relevant în noile locuri de muncă.”