FacebookTwitterLinkedIn

Generalul Mark Milley, șeful Marilor State Majore Interarme, a declarat marți, într-o audiere în Comisia pentru servicii armate a Camerei Reprezentanţilor din SUA, că este în favoarea creării de mai multe baze militare americane permanente în Europa de Est, dar cu o desfăşurare de militari pe bază rotaţională.

Mark Milley: „Sfatul meu ar fi să creăm baze permanente, dar nu cu staţionarea permanentă a trupelor. Efectul ar fi acela al permanenţei, dar prin forţe rotaţionale, care să fie desfăşurate în baze permanente şi cred că o mulţime din aliaţii noştri europeni, în special ţările baltice, Polonia şi România doresc foarte, foarte mult să stabilească asemenea baze permanente. Vor construi şi vor plăti pentru ele”, conform RRA.

Generalul Mark Milley a mai spus că invadarea Ucrainei de către Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Europei în ultimele patru decenii.

Mark Milley: „Acesta este un conflict foarte lung, pe care Rusia l-a iniţiat şi cred că NATO, Statele Unite, Ucraina şi toţi aliaţii şi partenerii care sprijină Ucraina vor fi implicaţi pentru o bună bucată de timp.”