FacebookTwitterLinkedIn

SeedBlink, platformă de investiții pentru start-upuri tech europene, a obținut din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din România autorizarea în calitate de furnizor de servicii de finanțare participativă.

SeedBlink este prima platformă de co-investiţii alternative cu capital de risc, care investeşte în companii de tehnologie, înregistrata de ASF în România, în baza legislaţiei nou aprobate. La nivel european, doar alte patru platforme au primit această autorizație de la jurisdicțiile locale (din care doar două cu suport pentru equity), active cu precădere în partea vestică a Europei: Spania, Letonia, Olanda și Franța.   

“O nouă etapă, mai sigură pentru investițiile pan-europeene, a început. Autorizația primită din partea ASF reprezintă un pas înainte pentru compania noastră şi o dovadă în plus că dorim să contribuim la dezvoltarea mediului antreprenorial și la protecția investitorilor într-un mod cât mai riguros. Ne-am ambiționat să continuăm susținerea start-upurilor și scale-upurilor de tehnologie şi să contribuim la dezvoltarea, mai întâi a ecosistemului românesc, și acum și a celui european, ca un hub de inovație. Mulțumim ASF pentru profesionalismul pe care l-am simțit în acest proces de autorizare!, afirmă Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.  

În conformitate cu ECSPR (European Crowdfunding Services Providers Regulation), o platformă autorizată respectă o serie de măsuri de protecție a investitorilor. Una dintre acestea este Fișa de informații esentiale privind investiția (KIIS) pe care fiecare start-up trebuie să o pregătească pentru a demara o rundă de crowdfunding. Aceasta trebuie să includă riscurile unei investiții și se concentrează pe informații importante despre dezvoltatorii de proiect, drepturile și comisioanele investitorilor și tipurile de instrumente oferite.

“Am început demersurile pentru pașaportarea autorizației în statele membre UE. SeedBlink oferă investitorilor oportunitatea de a investi dincolo de granițele țării, în siguranță, în start-upuri cu ADN european, alături de cea mai puternică rețea de business angels și fonduri de Venture Capital. Autorizația mărește capacitatea noastră de co-investiție cu o participare situată între 100.000 și 5 milioane de euro per rundă”, a declarat și Carmen Sebe, CEO SeedBlink

SeedBlink este o platformă lansată în 2020 pentru investiții de tip equity în domeniul tehnologic, care permite investitorilor individuali să finanțeze start-upuri și scale-upuri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați. Printre start-upurile locale finanțate prin intermediul SeedBlink se numără Druid AI, KFactory, Code of Talent, Kinderpedia, SanoPass, Brio, The Outfit, easySales, Arcanna AI sau Yarooms.