FacebookTwitterLinkedIn

Companiile trebuie să își construiască sisteme reziliente pentru a putea face față provocărilor create de situațiile de criză, spune Alessandro Martello, CEO & fondator al companiei North Star Support Group (NSSG).

„Cred că este mai important să investim mai mult în prevenție, să construim sisteme reziliente, decât să reacționăm la o criză deja declanșată. Se vorbește foarte puțin despre prevenirea unei crize și ceea ce mi se pare straniu este cât de des oamenii ignoră semnalele unei crize. Aici intervine și aspectul emoțional, pentru că nu ne place să schimbăm ce merge bine, chiar dacă vedem că în orizont, se apropie ceva rău”, potrivit lui Martello. 

NSSG este o companie de management al riscului cu prezență la nivel global în segmentul de consultanță, dar și execuție operațională a soluțiilor personalizate de prevenție și pregătire în fața riscurilor. Serviciile se adresează clienților de business cu interese în zone cu grad ridicat de risc si jurisdicții nepermisive.

„Reziliența este un aspect cultural al firmei noastre. Oamenii rezilienți acționează profesionist în momente de criză, iar românii au reziliența în ADN. Sunem o firmă din România, dar din păcate, nu avem încă niciun client din țară”, adaugă Martello.

Având sediul în Bucuresti, de unde operează la nivel global prin intermediul unui centru de comandă operațional 24/7, NSSG este lider pe piața românească de profil. La nivel internațional, compania a reușit să își extindă prezența prin deschiderea succesivă de birouri strategice în Egipt, Cairo (2020), Ucraina, Kiev (2022) și Statele Unite, New York (2022), precum și să stabilească parteneriate strategice ce îi consolidează prezența în Arabia Saudită și Regatul Marii Britanii.