FacebookTwitterLinkedIn

Arh. Raluca Șoaita, fondator Tesseract Architecture

Zeci de copii internați la Spitalul Fundeni din capitală vor beneficia de o secție nouă de nefrologie. Proiectul de renovare va fi realizat de către Tesseract Architecture, studio de arhitectură specializat pe segmentul medical, la inițiativa Fundației Metropolis. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 200.000 de euro.

Arhitecții Tesseract vor eficientiza suprafața redusă a secției, de doar 325 mp, adăugând funcțiuni elementare necesare precum grupuri sanitare în saloane sau spații pentru depozitare. De asemenea, aceștia au prevăzut gruparea funcțiunilor pentru personalul medical și vor adăuga și o zona specială destinată activităților pentru copii, chiar în cadrul secției.

„Pe lângă funcțiunile de bază, fără de care aceasta secție nu poate funcționa, vom gândi și soluții de umanizare, precum o zonă de activități pentru micii pacienți. Majoritatea spitalelor din România sunt proiectate după standarde învechite, sunt reci și neprietenoase, iar studiile și practica marilor spitale internaționale arată că jocul are un efect benefic extraordinar și contribuie efectiv la procesul de vindecare,” declară Arh. Raluca Șoaita, fondator Tesseract Architecture.

Boala renală afectează în prezent aproximativ 850 de milioane de oameni din întreaga lume. Unu din zece oameni suferă de o afecțiune a rinichilor și anual milioane de oameni mor ca urmare a complicațiilor cauzate de bolile de rinichi. Diagnosticată la timp, boala cronică de rinichi poate fi tratată, reducându-se astfel riscul complicațiilor și numărul deceselor cauzate de acestea.

Tesseract Architecture a proiectat și cel mai amplu proiect recent de spital din România – Spitalul Marie Curie, primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. Arhitectii companiei semnează de asemenea două alte mari spitale județene în lucru în acest moment, la Sibiu și la Focșani.