FacebookTwitterLinkedIn

Șase oameni de afaceri români se numără printre cei mai bogați oameni din lume în 2024, conform clasamentului miliardarilor realizat de ediția americană a revistei Forbes. Cel mai înstărit român în acest top este Daniel Dines, cofondatorul companiei UiPath, cu o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari. Dines ocupă locul 1.238 într-un clasament care cuprinde 2.781 de miliardari din întreaga lume.

Al doilea în clasamentul miliardarilor români este Ion Țiriac, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. Fostul tenisman s-a impus în domeniul bancar, al asigurărilor, imobiliar și auto, ajungând la locul 1.545 în clasamentul Forbes SUA.

Familia Pavăl, formată din frații Dragoș și Adrian Pavăl, figurează și ea în top. Dragoș Pavăl, cofondatorul Dedeman, ocupă locul 1.623 în clasamentul Forbe, cu o avere de 2 miliarde de dolari, iar fratele său, Adrian Pavăl, este pe poziția 2.152, cu o avere de 1,4 mld. dolari.

Ion Stoica și Matei Zaharia completează lista miliardarilor români. Ion Stoica, cofondatorul și președintele executiv al Databricks, și Matei Zaharia, cofondatorul și directorul de tehnologie al aceleiași companii, au fiecare o avere evaluată la 1,2 mld. dolari

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.