FacebookTwitterLinkedIn

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a vândut anul trecut la licitaţie câteva sute de biciclete abandonate, recuperate din gările sale.

“În fiecare an, găsim aproximativ 2.700 de biciclete abandonate la cele 5.400 de gări ale noastre”, a explicat o purtătoare de cuvânt de la Deutsche Bahn, citată de DPA. Aproximativ jumătate dintre acestea sunt vândute la licitaţie, după ce au fost păstrate timp de cel puţin 10 săptămâni.

Preţul obţinut pentru aceste biciclete, care se vând la licitaţii organizate în diferite locaţii precum gara Berlin-Lichtenberg, depinde de tipul şi de starea bicicletei. Însă, în medie, preţul rezultat la finalul licitaţiei este de 60 de euro pentru o bicicletă, a explicat purtătoarea de cuvânt. Cu toate acestea, în diferite oraşe sunt scoase la licitaţie şi biciclete electrice, pentru care ofertele trec de 300 de euro.

“Într-o primă fază, sumele rezultate de pe urma vânzării fiecărei biciclete sunt ţinute la păstrare”, a explicat purtătoarea de cuvânt. Dacă fostul proprietar vine în decurs de trei ani de la data licitaţiei, el este îndreptăţit să primească suma colectată.

În caz contrar, “banii colectaţi vor fi utilizaţi pentru a finanţa operaţiunile de gestionare a obiectelor pierdute”, a precizat purtătoarea de cuvânt. Potrivit acesteia, volumul mare al bunurilor pierdute, precum şi gestionarea acestor bunuri, care presupune procesare, stocare, returnarea proprietarului şi reciclare, vine cu costuri însemnate.

În fiecare an, aproximativ 250.000 de articole sunt pierdute de călători în trenurile şi gările Deutsche Bahn din Germania. Printre acestea se numără obiecte de zi cu zi precum telefoane mobile dar şi obiecte mai neobişnuite precum proteze dentare sau rochii de mireasă.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.