FacebookTwitterLinkedIn

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Dazzling Star

Nestemate, sidef, aur, transparențe – de obicei, designul este cel care fură ochii și inima atunci când vorbim despre orologeria feminină. Și totuși, doamnele apreciază tot mai mult partea tehnică a ceasurilor, recte mecanismele și inovațiile care aduc un alt tip de valoare acestor bijuterii.

Mereu, trandafirii – Piaget Altiplano Tourbillon Rose
Pentru a marca patru decenii de la premierea Trandafirului Yves Piaget, Casa omonimă a lansat o colecție de bijuterii într-o cromatică veselă, temperată doar în cazul singurei piese orologere incluse, un Altiplano Tourbillon Rose.

Piaget Altiplano Tourbillon Rose

Delicat și ultrafeminin, ceasul mizează pe contrastul dintre sideful cadranului și aurul alb al carcasei și subtilele accente roz ale safirelor care marchează orele și delimitează cadranul descentrat. Sideful este ornamentat cu un buchet bogat de trandafiri – petalele fiecăruia se deschid în jurul câte unui diamant. Altiplano Tourbillon Rose a fost lansat într-o serie limitată la 28 de exemplare și constituie una dintre cele mai frumoase piese orologere feminine lansate în ultima vreme.

Transparențe și accente albastre – Claude Meylan Tortue Lady Blue Moon
Iată unul dintre acele ceasuri care își derivă atuurile estetice direct din latura tehnică, subliniind faptul că, da, doamnele au ochi nu doar pentru ceasurile-bijuterie, care mizează exclusiv pe delicatețea designului, pe nestemate și metale prețioase, ci și pentru acele modele care pariază pe valențele sculpturale ale mecanismului, ca în cazul de față.

Claude Meylan Tortue Lady Blue Moon

Tortue Lady Blue Moon are calibrul la vedere și cadranul miniaturizat și descentrat, poziționat în dreptul orei 12, la fel ca restul versiunilor anterioare din această gamă. Este un model foarte optimist, care ne aduce aminte de nopțile blânzi ale verii, ceas pe care-l puteți achiziționa direct de pe site-ul producătorului, Claude Meylan, la prețul de 3.850 de franci elvețieni.

Galben hipnotic – MB&F Legacy Machine Flying T Tiger Eye
LM Flying T, modelul cu care MB&F și-a făcut intrarea în orologeria feminină, este un ceas cu adevărat elegant, infuzat cu o senzualitate bine dozată. Până acum l-am admirat în mai multe versiuni coloristice, dictate de nestemata-vedetă aleasă și/sau de tehnica decorativă: malahit, lapis lazuli, diamante albe ori lac negru.

MB&F Legacy Machine Flying T Tiger Eye

Să nu uităm nici de varianta cocktail, denumită LM Flying T Allegra, creată împreună cu Bulgari în două ediții, una din aur roz, cealaltă din aur alb, care amestecă diamantele cu tsavorite, tanzanite, turmaline ș.a.m.d., într-o adevărată simfonie cromatică.

Cel mai nou LM Flying T este decorat cu acel cuarț pe care-l numim poetic „ochi de tigru”. Ceasul își păstrează toate caracteristicile tehnice pe care le știam deja (calibru cu întoarcere automată, tourbillon central, cadran înclinat care afișează orele și minutele, dom bombat din cristal-safir etc.), având acum prețul de 132.000 de euro.

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Dazzling Star

Diamante și stele – Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Dazzling Star
Aventurinul este la mare modă în colecțiile celor mai rafinate Case de orologerie – și asta pe bună dreptate, căci este una dintre variantele cele mai misterioase și seducătoare ale cuarțului. Cum fascinația bolții cerești este una dintre temele de forță ale colecției Jaeger-LeCoultre din acest an, aventurinul a fost alegerea firească pentru a o aduce la încheietura mâinii, pe cadranul lui Rendez-Vous Dazzling Star, ceas care propune fermecătoarea complicație poetică a stelei căzătoare ce apare, la fel ca meteoriții ce străbat cerul nopții, la intervale neregulate.

Modelul este echipat cu calibrul automatic 734, găzduit într-o carcasă de aur roz decorată cu diamante, fiind disponibil în două versiuni – una cu brățară de piele, cealaltă, mai fastuoasă, din aur roz bătut în diamante (doar brățara însumează 436 de diamante și 4,88 de carate).

Coussin de Cartier

Design hiperinovativ – Coussin de Cartier
Fără îndoială, regele bijutierilor sau bijutierul regilor, spuneți-i cum vreți, nu putea lipsi din selecția noastră. Lansată în prima parte a acestui an, colecția Coussin de Cartier este unul dintre reperele incontestabile ale orologeriei feminine din 2022, demonstrând încă o dată că pentru Cartier frumosul are o indiscutabilă concretețe, iar splendoarea poate fi imaginată pornind de la cele mai banale lucruri din jur.

Câtă eleganță rezidă în aceste obiecte în care Cartier și-a găsit inspirația pentru demonstrații de design devenite adevărate referințe în bijuterie și orologerie: cuiul (Juste un Clou), șurubul și piulița (Écrou de Cartier) sau cada de baie (Baignoire)! Nu doar forma pernei inspiră colecția Coussin de Cartier, ci și moliciunea ei, transferată carcasei flexibile a ceasului haute joaillerie din aur și nestemate.

Cadranul este îmbrăcat într-un „manșon” format din 517 elemente mobile, proiectat cu ajutorul tehnologiilor 3D, sub care se află un dispozitiv care asigură elasticitatea „pernei”, revenirea ei la forma inițială după apăsare. Modelele „de bază” ale colecției au carcasă dură din aur alb sau galben, fiind și ele decorate din belșug cu pietre prețioase.

Breguet Classic Dame 8068

Stări și clipe – Breguet Classique Dame 8068
Iată un ceas care nu se va mai dezlipi de încheietura ta. Acest Breguet Classique devine companionul tău fidel pentru că știe cum să se adapteze oricărei ocazii: producătorul l-a înzestrat cu trei curele ce se schimbă grație unui sistem de prindere foarte simplu de utilizat. Ceasul posedă un calibru automatic (537/3), găzduit de o carcasă cu diametrul de 30 mm, din aur alb sau roz, cu luneta și ansele decorate cu 64 de briliante și coroana cu un alt diamant, de data aceasta cu tăietură cabochon.

Classique Dame 8068 este un ceas foarte frumos, care reușește să păstreze echilibrul între tradiția Breguet și spiritul contemporan, însă fără a face niciun fel de compromis tendințelor ce-și pierd relevanța după un sezon.

Arnold & Son Perpetual Moon 38

Mai multe diamante și stele – Arnold & Son Perpetual Moon 38
Între Casele orologere care explorează poetic bolta cerească – Christiaan Van Der Klaauw, Van Cleef & Arpels, Bovet, De Bethune, Jacob & Co. etc. –, Arnold & Son ocupă un loc special, căci, dacă vorbim despre funcția „fazele Lunii”, cu greu îi putem găsi egal acestui brand. Este remarcabilă perseverența și imaginația cu care Arnold & Son studiază și reinterpretează această complicație.

În prima parte a lui 2022, am văzut un sofisticat Perpetual Moon 38 Eclipse I (aventurin, sidef, diamante, safire, aur alb), echipat cu un calibru manual. Acum, Perpetual Moon 38 se întoarce într-o versiune din aur roz, purtând același mecanism (A&S 1612), având, de data aceasta, un cadran mai simplu, dar de mare efect, grație sidefului pictat în albastru.

Afișajul fazelor Lunii este, ca de obicei, supradimensionat, Luna și constelațiile fiind tratate cu Superluminova. Perpetual Moon 38 Gold nu reprezintă o ediție limitată, iar prețul ceasului este de 48.500 CHF.