Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Sanofi România donează un milion de doze de hidroxiclorochină – un medicament vital pentru tratarea COVID -19

Ministerul Sănătăţii a primit o donaţie de la Sanofi România de peste un milion de doze de Hidroxiclorochinină, un medicament vital în lupta împotriva pandemiei COVID-19.  
 aboneaza-te
ungaria-export-hidroxiclorochina-451584

“18.000 de cutii Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-cov-2 au fost donate Ministerului Sănătăţii, prin bunăvoinţa companiei Sanofi România. Cele 1.080.000 de doze vor ajunge la peste 45.000 de pacienţi din România”, se arată într-un comunicat oficial al instituţiei conduse de Nelu Tătaru.

“Hidroxiclorochina este un medicament de primă necesitate folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-cov-2. Donaţia consistentă venită din partea companiei Sanofi România este o gură de oxigen care ajută sistemul medical românesc să trateze 45.000 de pacienţi infectaţi. Le mulţumesc public, iar gestul lor ne dă încredere că prin solidaritate şi uniţi putem câştiga lupta cu acest duşman invizibil, cum este noul coronavirus. Medicamentele donate, sunt deja în depozitul de la Unifarm şi vor ajunge imediat la spitalele de mai sus. Deja la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava şi la Spitalul Judeţean Arad, acolo unde stocurile de Hidroxiclorochină erau pe roşu, primele doze din această donaţie au şi ajuns” afirmă Nelu Tătari.

“Sanofi se implică pe deplin în sprijinirea statelor din întreaga lume în lupta contra pandemiei COVID-19. Ca şi în cazul celorlalte ţări, Sanofi a răspuns imediat solicitării autorităţilor naţionale şi ne bucurăm ca am reuşit să donăm Ministerului Sănătăţii hidroxiclorochină conform necesarului primit de la autorităţi. Lucrăm în continuare cu autorităţile din România pentru a sprijini acţiunile derulate de profesioniştii din domeniul sănătăţii pentru depăşirea cât mai rapidă a acestei situaţii de criză”, au declarat reprezentanţii Sanofi.

Donaţia s-a realizat prin compania Ministerului Sănătăţii, Unifarm şi în cel mai scurt timp vor fi distribuite tuturor spitalelor din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii