FacebookTwitterLinkedIn

Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a strâns 115 milioane de dolari pentru proiectul crypto Worldcoin, unde este cofondator, într-o rundă de finanțare Seria C condusă de Blockchain Capital, potrivit Reuters. La această cea mai recentă rundă de finanțare a Worldcoin au contribuit și investitori precum a16z crypto, Bain Capital Crypto și Distributed Global. 

Worldcoin își propune să distribuie un token criptografic oamenilor “doar pentru faptul că sunt indivizi unici”. Proiectul folosește un dispozitiv pentru a scana irisurile și a confirma identitatea, după care li se oferă tokenurile gratuit. Worldcoin a fost criticat pentru riscurile percepute în ceea ce privește confidențialitatea.

Tokenul nu va fi disponibil pentru persoanele din Statele Unite și alte câteva țări sunt de asemenea excluse, conform site-ului Worldcoin. 

Spațiul activelor digitale dorește să își recâștige popularitatea după un an 2022 dificil, în care mai multe proiecte de criptomonedă au intrat în colaps, culminând cu spectaculoasa prăbușire a FTX, condusă de Sam Bankman-Fried.