FacebookTwitterLinkedIn

Persoanele fizice se pot adresa producătorilor/dealerilor auto pentru înscrierea în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus începând de marţi, de la ora 10:00, informează Administraţia Fondului pentru Mediu. De asemenea, persoanele juridice îşi pot încărca în aplicaţia informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe.


Bugetul total al celor două programe pentru anul 2022 este de peste 1,2 miliarde de lei, cel mai mare de până acum.

La programul Rabla Clasic, prima de casare este de 6.000 lei pentru un autovehicul uzat, respectiv de 9.000 lei pentru două autovehicule vechi, la care se pot adăuga următoarele beneficii:

  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou (cu excepţia motocicletelor), al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou (cu excepţia motocicletelor), echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 3.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou (fără motociclete), echipat cu sistem de propulsie hibrid;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

La programul Rabla Plus s-a introdus obligativitatea casării unui autovehicul uzat pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. Pentru fiecare autovehicul nou, există posibilitatea casării a maximum două autovehicule uzate.

În cazul ambelor programe, valoarea finanţării nu poate depăşi 50% din preţul de comercializare al autovehiculului nou achiziţionat.