FacebookTwitterLinkedIn

Primăria Brașov a demarat procesul reamenajării Pieței Sfatului, care nu a mai fost reabilitată din anii ‘80. Primul pas va fi realizat cu sprijinul Ordinului Arhitecților de România (OAR), care organizează un concurs internațional de soluții de reamenajarea a zonei. Valoarea estimată a serviciilor de proiectare și a premiilor acordate este de 1,59 milioane lei.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 1 aprilie, iar juriul este format din arhitecți din Spania, Franța și România, inclusiv din Brașov, a anunțat Primăria.

Conform temei de proiectare realizate de OAR, obiectivul concursului constă în formularea unei soluții de amenajare a Pieței Sfatului, respectând patrimoniul construit, ținând cont de toate etapele istorice prin care a trecut această piață și în acord cu elemente de peisaj valoroasele. Totodată, municipalitatea își propune, prin acest proiect, să identifice și o viziune pentru dezvoltarea pe termen mediu şi lung a centrului istoric.

Participanţii la concurs ar trebui să regăsească potenţialul maxim pentru fiecare dintre necesităţile Pieţei Sfatului – comerţ, cultură, relaxare, divertisment, civism, locuire – şi să le reinstituie, ca primă promisiune pentru dezvoltarea coerentă a întregii cetăţi a Braşovului.

Conform calendarului, proiectanții care doresc să participe la concurs vor putea vizita Piața Sfatului pe 12 februarie, iar în perioada 13 februarie – 21 martie vor putea adresa întrebări municipalității și organizatorilor. Data limită pentru depunerea proiectelor este 1 aprilie, iar în 11 aprilie va fi anunțat câștigătorul concursului.