FacebookTwitterLinkedIn

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declarat că discuțiile de luni, purtate la Kremlin cu președintele francez Emmanuel Macron, au fost utile, substanțiale și asemănătoare celor din mediul de afaceri și a precizat că unele dintre ideile lui Macron ar putea constitui o bază pentru viitori pași comuni. 

În timpul unei conferințe comună de presă, desfășurată la finalul convorbirilor cu liderul francez, președintele Putin a spus că o serie dintre ideile lui Macron privind securitatea în Europa sunt realiste. Putin a menționat că cei doi președinți vor purta discuții telefonice după ce Macron va purta discuții cu președintele Ucrainei, notează Rador.

La rândul său, Emmanuel Macron a spus: „Preşedintele Putin m-a asigurat de disponibilitatea sa de a mă angaja în această logică şi de dorinţa sa de a menţine stabilitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.”

Președintele Franței a adăugat că „următoarele zile vor fi decisive şi vor necesita discuţii intense, pe care le vom continua împreună”.