FacebookTwitterLinkedIn

Ryanair anunță că a avut cea mai aglomerată lună în iunie, cu un număr de 15,9 milioane de pasageri, în creștere față de doar 5,3 milioane cu un an mai devreme.

Factorul de încărcare a pasagerilor, un parametru care măsoară eficiența ocupării locurilor disponibile, a ajuns la 95% pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19.

Compania aeriană irlandeză, cea mai mare din Europa în funcție de numărul de pasageri, a declarat că a operat peste 88.500 de zboruri în iunie, în timp ce factorul de încărcare a crescut de la 92% cu o lună mai devreme, când au zburat 15,4 milioane de pasageri.

Factorul de încărcare al Ryanair a atins în mod regulat cel puțin 96% cu o lună înainte de pandemie. Compania aeriană low cost se așteaptă ca în această vară să zboare cu 15% mai mulți pasageri decât în ​​același sezon din 2019, când factorul de încărcare a fost 97%.

Ryanair a declarat săptămâna trecută că mai puțin de 2% din zborurile sale au fost afectate de un val inițial de greve din partea sindicatelor personalului de cabină din Belgia, Spania, Portugalia, Franța și Italia.