FacebookTwitterLinkedIn

Operatorul de brokeraj Otto Broker oferă posibilitatea recuperării în 7 zile a banilor rămași la City Insurance, cu ajutorul agențiilor sale din toată țara sau online, pe platforma companiei.

Campania se adresează persoanelor fizice, cu polițe RCA pentru autoturisme și motociclete, care pot beneficia de acest program dacă încheie o nouă poliță RCA pe 12 luni prin Otto Broker.  

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat licența City Insurance și a cerut instanței declanșarea procedurii de faliment în septembrie 2021, iar Tribunalul București a decis deschiderea procedurii de faliment la data de 9 februarie 2022. Începând din 11 mai, polițele emise de City Insurance își pierd valabilitatea. La această dată mai sunt aproximativ 500.000 de clienți cu polițe a căror valabilitate se va încheia.

Deși după decizia ASF clienții aveau posibilitatea să denunțe orice polițe emise de City Insurance, foarte puțini au făcut acest lucru, rămânând astfel în baza acoperirii oferite de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA). 

„Am creat într-un timp extrem de scurt  o inițiativă unică pe piața asigurărilor din România, în contextul în care pentru mulți clienți data de 11 mai vine cu multe necunoscute. Clienții au dreptul să recupereze de la FGA banii pentru perioada de asigurare rămasă. Procedurile nu sunt foarte complicate, însă datorită volumului foarte mare de solicitări nu se oferă încă un termen clar legat de momentul în care se vor procesa cererile sau de momentul în care se vor face efectiv plățile.”, declară Victor Șraer, CEO al Otto Broker.