FacebookTwitterLinkedIn

La nivel global, baza totală de clienți ai acestui produs (părinți și copii) a ajuns la 3,5 milioane. În România, numărul utilizatorilor Revolut <18 a crescut cu 65%, în ultimul an.

Aplicația Revolut <18 primește o nouă înfățișare și noi funcții care să contribuie la creșterea educației financiare a utilizatorilor tineri.

Creată special pentru Generația Z și Generația Alpha, Revolut <18 ajută tinerii să-și crească nivelul de educație financiară și să înțeleagă valoarea banilor, sub supravegherea părinților și tutorilor. Pentru a ține pasul cu propria evoluție și creștere pe piață, Revolut împrospătează aspectul aplicației pentru tinerele generații și adaugă și noi caracteristici. Printre acestea se numără: un instrument de analiză a cheltuielilor și bugetului, pentru a crește interesul copiilor față de gestionarea propriilor fonduri, dar și elemente de design care aduc un plus de personalizare, cum sunt wallpaper-ele.

Alte funcții adăugate: buzunarele electronice, niște pușculițe digitale în care tinerii pot pune deoparte fonduri pentru diverse obiective, opțiunea de rotunjire a mărunțișului, disponibilă gratuit pentru toți utilizatorii, indiferent de planul deținut de adultul căruia i se asociază contul pentru copii.

În România, obiectivele cel mai des setate de tineri sunt: rezerve/economii, cadouri, gadget-uri(până acum, obiectivele au fost disponibile doar pentru conturile care sunt asociate planurilor cu plată deținute de părinți). Noua caracteristică devenită accesibilă tuturor utilizatorilor va contribui la întărirea comportamentului de economisire în rândul copiilor și al adolescenților, ajutându-i pe aceștia să strângă bani pentru ceea ce își propun să obțină – de la un laptop nou la un eveniment sau concert alături de prieteni.

„Aplicația Revolut <18 este special concepută pentru ca tinerii să își atingă obiectivele lor financiare. Cu noile funcții anunțate azi, le vom da mai multă încredere copiilor și adolescenților în capacitatea lor de a-și controla propriile fonduri și de a-și dezvolta comportamente responsabile cu privire la gestionarea banilor. În același timp, schimbările adăugate le vor permite să își exprime propria personalitate prin adaptarea designului aplicației. Suntem încântați să vedem atât de mulți tineri care aleg Revolut pentru a face primii pași în lumea banilor sau pentru a-și construi viitoarea independență financiară”, a declarat Carlos Spada, Șef de Produs Revolut <18.

Revolut <18 este disponibilă în mai mult de 20 de piețe, printre care Regatul Unit, Spațiul Economic European (SEE) inclusiv România, Australia, Singapore, SUA. În România, Revolut a remarcat că soldul zilnic într-un cont pentru copii în martie 2024 vs. martie 2023 a fost același, de aproximativ 150 de lei, în timp ce suma medie lunară cheltuită de un utilizator al unui cont de copii Revolut <18 a crescut de la 259 la 339 lei/ lună (+26%, în martie 2024 vs. martie 2023).

În același timp, copiii români au beneficiat de o alocație medie săptămânală din partea părinților de 53 de lei, în martie 2024, în ușoară scădere (- 1%) față de aceeași lună a anului anterior. Este de menționat și faptul că, din ianuarie 2024, alocația de stat pentru copii a crescut cu 13,8% la 292 de lei (încasată în februarie pentru luna anterioară).

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.


[1] Toate statisticile cuprinse în comunicat se bazează pe datele interne Revolut analizate în formă agregată și anonimizată.