FacebookTwitterLinkedIn

După o absență de 7 ani, Carrefour anunță că reintră pe piața din Bulgaria.

În acest sens, retailerul francez a încheiat un parteneriat de sub-francizare cu Retail&More, informează platforma Esmmagazine.com.

Potrivit reprezentanților retailerului francez, strategia parteneriatului are ca obiectiv principal inaugurarea a cel puțin 20 de magazine Carrefour în Bulgaria.

Carrefour a mai încercat să intre pe piața din Bulgaria în anul 2009, atunci când a încheiat un parteneriat cu o subsidiară a grupului Marinopoulos. Însă acest parteneriat a eșuat în 2016, după o fuziune nereușită cu lanțul de supermarketuri Piccadilly al AP Mart și a acumulării de pierderi de 93,6 milioane euro, din 2011.

La finalul anului trecut, Carrefour era prezent în peste 40 de țări, în opt dintre acestea, retailerul operând toate sau majoritatea magazinelor sale.

Pe plan local, retailerul Carrefour a intrat în urmă cu 22 de ani. Perioadă în care nu doar că s-a extins permanent prin deschiderea de noi magazine, ci a investit, indiferent de vremuri (uneori incerte) în achiziția altor retaileri și în dezvoltarea serviciilor sale de vânzare online și de livrare a produselor.

Cea mai notabilă tranzacție a avut loc chiar anul acesta. Carrefour a cumpărat retailerul cora, majorându-și portofoliul de hipermarketuri cu altele 10. La începutul lunii noiembrie, divizia locală a retailerului a anunțat că a finalizarea tranzacției cu Grupul Louis Delhaize și preluarea tuturor activităților brandului cora din România. Așadar, în perioada următoare, hipermarketurile și magazinele de proximitate nou achiziționate vor intra într-un proces treptat de rebranding, ce urmează să fie finalizat la sfârșitul anului 2024.

În prezent, rețeaua Carrefour Hipermarket România a ajuns la un număr de 46 de unități la nivel național, dintr-un total de peste 410 magazine multiformat. Grupul Carrefour operează pe piața din România prin cinci entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operational SRL, Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, România Hypermarche S.A.