FacebookTwitterLinkedIn

Compania franceză Renault și grupul auto chinez Geely au semnat vineri un acord de colaborare pentru distribuția de automobile electrice hibride (HEV) și de motoare cu ardere internă (ICE) atât pentru piața auto sud-coreeană, cât și pentru activitatea generală de export.

Noile vehicule vor fi produse la uzina Renault-Samsung din Busan, Coreea de Sud, producția fiind estimată să înceapă cu anul 2024, potrivit Renault Group.

Această colaborare reprezintă un pas înaine către realizarea obiectivului comun al celor două companii, și anume extinderea producției de autovehicule cu emisii reduse. De asemenea, parteneriatul reprezintă un punct important din strategia Renault de a îmbunătăți brand-ul RSM (Renault Samsung Motors) și de a-și dezvolta portofoliul de produse.

Noile produse vor utiliza arhitectura modulară compactă (CMA) de clasă mondială, dezvoltată de centrul de cercetare și dezvoltare Geely din Suedia. Renault și RSM vor contribui cu expertiza în design și experiența lor în procesul de interacțiune cu clienții , participând concomitent cu tehnologii de ultimă oră pentru a îndeplini așteptările pieței locale.