FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul francez de mașini Renault invită băncile de investiţii să facă oferte pentru viitoarea ofertă de listare la bursă a diviziei sale de vehicule electrice, Ampere.

Listarea diviziei de mașini electrice ar urma să aibă loc în trimestrul patru al acestui an, potrivit Bloomberg.

Renault mizează pe o evaluare de aproximativ 10 miliarde de euro pentru Ampere.

Anul trecut, Renault a anunţat că ia în considerare opţiunea separării operațiunilor, una dintre noile entităţi dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină.

Divizia Ampere va avea sediul în Franţa şi va opera cu aproximativ 10.000 de angajaţi.

Societatea mixtă din domeniul vehiculelor cu motoare pe combustie înfiinţată împreună cu Geely se va numi Horse și va avea sediul în afara Franţei şi aproximativ 19.000 de angajaţi pe trei continente.

Negocierile nu s-au finalizat încă, iar detaliile cu privire la o posibilă ofertă publică iniţială ar putea să se modifice din cauza condiţiilor de pe piaţă.

În prezent, piaţa din Europa suferă de o lipsă de IPO-uri importante, în condiţiile evoluţiilor volatile de pe burse şi ale contextului economic pesimist.

Prăbuşirea băncii elveţiene Credit Suisse Group AG, care a provocat repercusiuni la nivel mondial, a crescut îngrijorările investitorilor în ultimele săptămâni.