FacebookTwitterLinkedIn

Dumitru Dragomir și Ioan Bendei, fostul director al RCS-RDS, au fost trimişi în judecată pentru luare şi dare de mită şi complicitate la spălare de bani

Digi Communications a mai anunțat că a fost trimis în judecată și Mihai Dinei, membru în CA al RCS&RDS, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la dare de mită și complicitate la spălare de bani.

Cei doi au fost trimiși în judecată în urma investigației desfășurată de Direcția Națională Anticorupție din România privind suspiciunea de dare și luare de mită pentru drepturile de transmite a jocurilor din Liga I, contract încheiat în 2011.

Serghei Bulgac, director general al RCS&RDS, este urmărit penal pentru spălare de bani

Pe lângă cei doi, au fost trimiși în judecată fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi fostul director al RCS & RDS și vicepreședinte al CA al RCS & RDS, Ioan Bendei. Aceștia au fost trimişi în judecată sub control judiciar pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani şi respectiv dare de mită şi complicitate la spălare de bani

Potrivit DNA, Dumitru Dragomir a pretins 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei „în scopul atât de a îndeplini, cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora”.

Dumitru Dragomir este cercetat sub control judiciar pentru că ar fi primit mită 3,1 milioane de euro de la Ioan Bendei, fostul administrator al RCS & RDS

De asemenea, DNA a trimis în judecată, în stare de libertate, RCS&RDS, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani, și Integrasoft (una dintre filialele RCS&RDS din România) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la spălare de bani.

„Dosarul a fost transmis de DNA spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii instituite de DNA, printre care se numără și măsura asigurătorie a sechestrului asupra a două bunuri imobile ce aparțin RCS&RDS până la concurența sumei de 13.714.414 lei (aproximativ 3 milioane de euro), instituită de DNA pe 25 iulie 2017. Considerăm că RCS&RDS, INTEGRASOFT S.R.L., foștii sau actualii membri ai conducerii acestora au acționat corect și în conformitate cu legea și intenționam să contestăm toate acuzațiile de mai sus. Nu ne așteptăm ca acțiunea precizată mai sus să afecteze în mod semnificativ activitatea RCS&RDS, a Societății sau a oricăreia dintre filialele acestora”, au subliniat reprezentanții Digi Communications, într-un anunț pe BVB, anunț semnat de Serghei Bulgac.