FacebookTwitterLinkedIn

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a declarat, la întoarcerea echipei naţionale din Ungaria, după meciul cu Israelul, câştigat cu 2-1, că nu este mulţumit doar cu această calificare la EURO 2024. El dorește ca echipa pregătită de Edward Iordănescu să devină cea mai bună reprezentativă din ultimii 20 de ani.

Răzvan Burleanu: „Au fost şapte ani de sacrificii, de eforturi, în care poate uneori am fost prea aspru criticaţi, dar criticile ne-au ajutat foarte mult. Le mulţumim suporterilor că au avut răbdare şi încredere în tot acest proiect şi familiei fotbalului românesc, care s-au conectat la această strategie şi viziune.

Indiferent pe ce loc terminăm în grupă, va urma o perioadă intensă de pregătiri, încât să avem această capacitate să trecem la o etapă următoare.

Nu suntem mulţumiţi doar cu această calificare, ne dorim ca această generaţie să fie cea mai bună din ultimii 20 de ani şi trebuie să credem în asta. Şi pentru asta trebuie să muncim de zi în lunile următoare şi veţi vedea acest lucru la nivelul fiecărui jucător.

În ciuda faptului că nu avem rezultate sportive la nivelul cluburilor, această performanţă a echipei naţionale confirmă că fotbalul românesc este pe un trend pozitiv, fiindcă în ultimii nouă ani înregistrăm cea mai mare creştere de participare în ceea ce priveşte numărul copiilor care joacă fotbal”, conform Agerpres.

Șeful FRF a declarat că, după meciul din Ungaria, a plâns de bucurie pentru că România a reuşit calificarea la turneul final. El îşi doreşte ca această calificare să fie o sursă de inspiraţie pentru întreaga societate românească:

„Încrederea a fost la un nivel foarte înalt în cee ace priveşte stafful tehnic şi pe jucători şi am simţit aceeaşi încredere din partea suporterilor români. Iar lucrurile acestea ne-au ajutat să fim neînvinşi în această campanie de calificare şi să fim calificaţi cu un meci înaintea finalizării acestei campanii.

De aceea este o călătorie extrem de frumoasă. De aceea mi-aş dori ca această călătorie să fie o sursă de inspiraţie pentru ca un număr cât mai mare de copii să se apuce de fotbal, pentru ca tinerii români să-şi asume funcţii de conducere, responsabilităţi, fie în mediul public sau privat.

Ne dorim ca această calificare să fie o sursă de inspiraţie pentru întreaga societate, pentru noi toţi, pentru că nu este doar o victorie a acestei generaţii de eroi aşa cum am numit-o, şi care abia de acum va arăta ceea ce poate.”