FacebookTwitterLinkedIn

Robert Holzmann, membru în Consiliul guvernatorilor al Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat că instituția nu va micșora dobânzile în trimestrul doi din 2024, șaşteptările pieţelor pentru o reducere fiind premature.

Robert Holzmann: „Poate că BCE nu a ajuns încă la finalul campaniei sale de majorare a dobânzilor deoarece perspectivele privind inflaţia atrag după sine incertitudini legate de dinamica salariilor şi a preţurilor alimentelor.”

Robert Holzmann este și guvernatorul Băncii Centrale a Austriei. El a catalogat drept speculații predicţiile pieţelor referitoare la relaxarea politicii monetare a BCE.

Holzmann susține necesitatea unor dobânzi ridicate pentru a menţine inflaţia sub control. El a făcut aceste declaraţii ca răspuns la estimările de pe piaţă privind o reducere a dobânzii de un punct procentual anul viitor, pe fondul încetinirii economiei.

Robert Holzmann: „Va fi la un moment dat. Încă încercăm să comunicăm, nu cred că suntem deja la capătul drumului”, conform Agerpres.