FacebookTwitterLinkedIn

Proprietatea oferită atât spre închiriere cât și spre vânzare de Regatta Imobiliare se află la doar câteva minute de Piața Victoriei și Bulevardul Lascăr Catargiu, 

Istoricul proprietății ne prezintă o bijuterie arhitecturala care poartă semnătura arhitecților August Schmiedigen si G.M. Cantacuzino. Imobilul a fost proiectat și construit în perioada 1929-1931, cu antrepriza lui Tiberiu Eremia.

Scurt istoric al locului

Istoria locului începe la 1818, când mănăstirea Sf. Spiridon Vechi oferă preotului cu embatic Kir Luca o vie și o cârciuma cu prăvălie. În 1827, preotul constituie dota fiicei sale, Elena, la căsătoria cu Ion Costescu. În 1872 familia Costescu răscumpără embaticul și constituie proprietatea dotă fiicei, Profira Ionescu. De la ea cumpără Carol Benisch terenul. În plus, el a mai achiziționat în 1869 pentru 1700 galbeni terenul fostei fabrici de lumânări din mahalua Visarion de la Scarlat D. Petrovici Armis (bancher și mare proprietar). Inițial, el a închiriat terenul Monopolului Pulberilor pentru o magazie de lăzi și ambalaje, în 1884. În 1885 a început să vândă terenuri și a împrejmuit locul din str. Povernei. În 1893 este obligat de autorități să cedeze gratuit 2000mp pentru deschiderea străzii pe care trebuia să o paveze și să o lumineze. (sursa: Oana Marinache, Asociația Istoria Artei) 

Imobilul face parte din Parcelarea Benisch, arhitectul austriac de origine cehă, care cumpărase teren între străzile Alecsandri, Grigore Alexandrescu și Constantin Coandă. 
În acest imobil a locuit inginerul N. Mavrocordat împreună cu soția sa, Ioana. 

Vila a fost construită în stil englezesc, cu cărămidă aparentă și a fost recent reconsolidată și renovată. Renovarea s-a făcut cu minuțiozitate, păstrând până la cel mai mic detaliu elementele originale.

Vila este dispusă S+P+Et+M, cu sprafața de 1300mp și teren de 1400mp. Putem remarca în mod deosebit elemente cum ar fi: ușa și scara interioara din lemn masiv, marmura sau șemineul original. Dotările sunt și ele de ultimă generație: încălzire în pardoseală, sistem de securitate și lift.