FacebookTwitterLinkedIn

EDP Renewables (EDPR), al patrulea producător de energie eoliană și solară la nivel global, a încheiat anul 2022 cu o creștere de 2% a profitului net, de 671 de milioane de euro. Veniturile au crescut cu 35%, la 2,4 miliarde de euro.

Compania spaniolă a înregistrat anul trecut o creștere cu 10% a producției de energie regenerabilă, iar vânzarea unor active de generare a energiei din surse regenerabile în Spania, Polonia, Italia, Brazilia și SUA a adăugat câștiguri de 424 de milioane de euro.

Compania aproape și-a dublat investițiile brute, ajungând la 5,1 miliarde de euro, cu o capacitate suplimentară de 2,1 GW de energie regenerabilă până în 2022 și 4 GW aflați în construcție, mai mult decât dublu față de nivelurile de la sfârșitul anului precedent.  

Datoria EDP Renewables a crescut la 4,9 miliarde de euro până la sfârșitul anului 2022, ca urmare a creșterii investițiilor în proiecte regenerabile care vor contribui la accelerarea tranziției energetice în cele patru regiuni în care compania este prezentă – America de Nord, America de Sud, Asia-Pacific și Europa.

Cu toate acestea, în comparație cu poziția înregistrată în septembrie 2022, datoria s-a redus cu 0,6 miliarde de euro.

EDP Renewables este activă în 28 de piețe din Europa, America de Nord, America de Sud și Asia.