FacebookTwitterLinkedIn

Tribunalul General al Uniunii Europene a decis că producătorii elveţieni de brânză „Emmentaler” nu pot avea drepturi exclusive asupra acestei mărci.

Organizaţia profesională Emmentaler Switzerland urmărea să obţină un statut protejat pentru termenul „Emmentaler” în Uniunea Europeană, astfel încât numai producătorii elveţieni de brânză să poată utiliza acest termen.

Pentru a obţine acest statut, Emmentaler Switzerland a lansat o acţiune împotriva Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), care a respins însă cererea de înregistrare.

Ulterior, Emmentaler Switzerland a introdus o cale de atac, care a fost respinsă de Camera a doua de recurs a EUIPO, pentru motivul că marca solicitată era descriptivă, notează Agerpres.

Tribunalul General al Uniunii Europene: „Dat fiind că marca solicitată este descriptivă pentru un tip de brânză pentru publicul relevant german şi nu este percepută ca o indicaţie a provenienţei geografice a brânzei respective, Tribunalul concluzionează că aceasta nu beneficiază de protecţie ca marcă colectivă.”