FacebookTwitterLinkedIn

Guvernul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri instituţionale referitoare la gestionarea schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea culturii de film şi producţiei de film în România.

Schema reprezintă un instrument de atragere a investiţiilor în domeniul producţiei de opere audiovizuale şi se referă la: înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, instituţie subordonată Ministerului Culturii, la transferul schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice instituită prin H.G. nr. 421/2018 din administrarea Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului în administrarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, precum şi la prelungirea perioadei de aplicare a legislaţiei curente a schemei de ajutor de stat până la 31 decembrie 2024.

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii: „Era absolut necesar să venim în sprijinul industriei cinematografice şi să ne ororăm promisiunea de a reporni motoarele unui sector cultural esenţial pentru România.

Cred că este un pas vital cel pe care l-am făcut astăzi, în contextul în care mai multe ţări din regiune au scheme funcţionale şi atractive pentru producători.

Schema de ajutor de stat s-a aflat, în mod nedrept, într-un blocaj administrativ încă din februarie 2021, iar repornirea şi prelungirea acesteia vor pune din nou ţara noastră pe harta destinaţiilor internaţionale de producţie, oferind şansa profesioniştilor români să se întoarcă acasă”, conform News.ro.