FacebookTwitterLinkedIn

Acordul de împrumut, în valoare de 25 de milioane de euro, va sprijini finanțarea realizării pe amplasamentul companiei Antibiotice Iași, a unei capacități de producție, ambalare și depozitare de ultimă generație, facilitând astfel dezvoltarea de noi linii de producție, a digitalizării, precum și de capacități de cercetare-dezvoltare.

Împrumutul BEI reprezintă un sfert din costul total al investiției de 95,4 de milioane de euro. „Acest parteneriat cu Banca Europeana de Investitii consolidează planul nostru de afaceri “The Future Together 2030” și, în acelasi timp, întărește capacitatea de răspuns a companiei la nevoile și solicitările pieței farmaceutice europene. Investim în cercetare, transfer tehnologic și noi site-uri de fabricație pentru a aduce plus valoare industriei farmaceutice și pentru a consolida indicatorii economico-finaciari ai companiei până în anul 2030.”, a declarat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice S.A.

Finanțarea a fost oferită de programul InvestEU, care își propune să mobilizeze peste 372 de miliarde de euro în perioada 2021-2027.

„Această colaborare arată angajamentul nostru de a cultiva inovarea, de a crea locuri de muncă și de a sprijini soluțiile pentru domeniul sănătății din România. Sprijinul BEI permite Antibiotice S.A. să-și extindă capacitățile de producție, contribuind în mod semnificativ la bunăstarea populației europene și la extinderea cercetării și dezvoltării în regiunile de coeziune. Mă bucur să salut acest prim proiect InvestEU în România”, a declarat vicepreședinta BEI, Teresa Czerwinska.