FacebookTwitterLinkedIn

Preţurile petrolului au scăzut joi pentru a patra sesiune consecutivă, în condiţiile în care perspectiva unor rate mai mari ale dobânzilor din SUA a declanșat îngrijorări cu privire la creşterea cererii pe cea mai mare piaţă de petrol din lume.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 45 de cenţi, sau cu 0,6%, la 81,45 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au fost cu 57 de cenţi, sau cu 0,7%, la 77 de dolari pe baril, notează Reuters.

Potrivit datelor S&P Global, activitatea de afaceri a accelerat în SUA în această lună, dar producătorii au raportat şi o creştere a preţurilor pentru o serie de achiziţii, sugerând un avans al inflaţiei mărfurilor în lunile următoare.

Ratele ridicate ale dobânzilor cresc costul împrumuturilor, care ar putea încetini activitatea economică şi diminua cererea de petrol. Datele din piață arată că stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 1,8 milioane de barili săptămâna trecută, potrivit Energy Information Administration, în comparaţie cu o extragere estimată de 2,5 milioane de barili, mai precizează sursa citată.