FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Sănătății are în plan extinderea cadrului de sprijin pentru digitalizarea sistemului de sănătate din România prin atragerea de investiții noi pentru spitale, de aproximativ 500 de milioane de euro, în plus față de cele 150 de milioane de euro din PNRR.

Totodată, se urmărește și crearea unei noi Agenții Naționale pentru Digitalizarea în Sănătate, potrivit secretarului de stat Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în sistemul de sănătate.

”Digitalizarea completă a sistemului de sănătate este un proiect de țară. Unul strategic fără de care nu se poate continua dezvoltarea sistemului”, a subliniat secretarul de stat după ședința tehnică susținută împreună cu reprezentanții Comisiei Europene și ai Direcției Generale Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM) la Bruxelles.

Alte obiective se referă la realizarea unui sistem național digital pentru monitorizarea investițiilor în sănătate și a unui sistem integrat de securitate cibernetică pentru datele din sănătate, în special pentru protecția sistemelor informatice.