FacebookTwitterLinkedIn

Șeful Tesla, Elon Musk a declarat că se opune tarifelor SUA pentru vehiculele electrice chinezești (EV), la doar câteva zile după ce președintele Joe Biden a majorat de patru ori taxele pentru vehiculele electrice importate din China.

„Nici eu, nici Tesla nu am solicitat aceste tarife”, a declarat multimiliardarul la o conferință de tehnologie la Paris, prin link video, potrivit BBC.

Comentariile lui Musk sunt în contradicție cu avertismentul pe care l-a făcut în ianuarie că producătorii de mașini chinezi ar „demola” concurenții din alte țări dacă nu ar exista bariere comerciale.

Săptămâna trecută, Casa Albă a declarat că noile măsuri, inclusiv un tarif de 100% pentru vehiculele electrice din China, au fost un răspuns la politicile neloiale și menite să protejeze locurile de muncă din SUA.

“De fapt, am fost surprins când au fost anunțați. Lucrurile care inhibă libertatea de schimb sau distorsionează piața nu sunt bune”, a spus Musk joi.

Biden a menținut o serie de tarife în cazul Chinei care au fost introduse de predecesorul său, Donald Trump, sporind în același timp presiunea comercială asupra Beijingului.

Săptămâna trecută, Biden a promis că nu va lăsa China „să controleze în mod nedrept piața” de vehiculele electrice și alte bunuri cheie, inclusiv baterii, cipuri de computer și consumabile medicale de bază.

China a avertizat că se opune majorării tarifelor și va lua măsuri în semn de represalii.