FacebookTwitterLinkedIn

Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 2 dolari marți din cauza îngrijorărilor legate de întreruperea aprovizionării pe fondul escaladării tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Guvernul de la Moscova le-a ordonat trupelor să intre în două regiuni separatiste din estul Ucrainei. Acțiunile Rusiei au atras mai multe reacții negative din partea puterilor occidentale, iar oficialii americani au spus că SUA, în coordonare cu statele aliate, plănuiește să anunțe noi sancțiuni.

Președintele american Joe Biden a emis un ordin executiv la nivelul Statelor Unite pentru suspendarea activităților economice în regiunile separatiste, potrivit Reuters. Această măsură vizează în special interzicerea importurilor de mărfuri din zonele vizate.

Contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 2,79 dolari (3,06%), la 93,86 dolari pe baril, față de prețurile înregistrate vinerea trecută.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut luni cu 1,36 dolari (1,43%,), la 96,75 dolari pe baril. Marți, prețul s-a ridicat la 97,66de dolari, marcând un nou maxim pentru perioada 2014-2022.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că a periclitat negocierile de pace prin păstrarea poziției față de aspectele teritoriale.