FacebookTwitterLinkedIn

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) investește încă 50 de milioane de euro în parteneriatul cu Dimand SA din Grecia, mărindu-și angajamentul total la 71,5 milioane de euro.

Participarea prin asociere este deținută în proporție de 35% de BERD și 65% de Arcela Investments Ltd., o filială a Dimand, important dezvoltator imobiliar și constructor grec, cu experiență în furnizarea de proiecte majore de regenerare a zonelor dezafectate.

Investiția suplimentară a BERD urmărește finanțarea unei serii de clădiri verzi, cu accent pe birouri, proiecte cu utilizare mixtă și hoteluri.

De la înființarea societății mixte, în 2017, BERD a investit în cinci proiecte certificate ecologic din Grecia, inclusiv Piraeus Tower, clădirile de birouri Piraeus Port Plaza 2 și 3, clădirea de birouri Importex și hotelul Omonoia Moxy.

Construcțiile generează aproape 40% din totalul emisiilor globale de gaze cu efect de seră. În pofida creșterii cererii pentru clădiri durabile în Grecia, există încă o ofertă limitată de produse noi de calitate și o lipsă cronică de investiții în renovarea clădirilor existente.

Foto: BERD