Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Trebuie să avem o cerință medicală care să dovedească faptul că oamenii au fost vaccinați”

Președinta Comisiei Europene a spus că este în mare parte de acord cu ideea. „Orice se decide - dacă acordă prioritate sau acces la anumite bunuri - este o decizie politică și legală care ar trebui discutată la nivel european”, a declarat Ursula von der Leyen.
070 core UE Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen este încântată de inițiativa Greciei, care permite persoanelor vaccinate să călătorească liber și a solicitat un certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate țările UE, relatează Euractiv.

„Este o cerință medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat”, a afirmat von der Leyen într-un interviu acordat presei portugheze. „Prin urmare, salut inițiativa prim-ministrului grec privind un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a spus ea.

„Dar cred că este important. Și, așa cum am spus, trebuie să avem o cerință medicală care să dovedească faptul că oamenii au fost vaccinați”, a spus președinta Comisiei.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că nu este de acord cu impunerea la nivel european a unor certificate în baza cărora cei vaccinați împotriva COVID-19 să poată călători.

„Nu consider că este o idee bună. Trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar trebuie folosit pentru motive medicale nu pentru călători. Să folosim aceste certificate ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Iohannis.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii