FacebookTwitterLinkedIn

Polițiștii din mai multe secții s-au revoltat după ce au primit măşti Ffp2 de culoare roz şi au explicat că refuză să le poarte pe motiv ca această culoare „nu onorează uniforma”.

Foto credit: Twitter

Oamenii legii din secțiile de poliție Pavia, Varese, Ferrara, Siracusa, Bologna şi Veneţia s-au revoltat în fața autorităților italiene după ce acestea le-au oferit măști de protecție împotriva COVID-19- Ffp2 de culoare roz, notează Monitorul Apărării și Securității.

Potrivit reprezentanților Sindicatului Autonom de Poliţie (SAP), poliţiştii refuză să poarte măştile de această culoare şi cer retragerea lor.

„Pe baza jurământului depus, uniforma trebuie să fie purtată cu respect pentru instituţia din care faci parte. Mai ales într-un moment al istoriei când există o aversiune crescândă faţă de forţele de poliţie. E nevoie de sobrietate şi de respect faţă de uniformele purtate. Lucruri care trebuie să facă parte din sfera celor care sunt chemaţi să aplice regulile. Prin urmare, nu este recomandabil să se poarte accesorii nepotrivite care nu reprezintă administraţia. Considerăm, aşadar, că vestimentaţia şi accesoriile folosite trebuie să fie adecvate şi coerente cu uniforma”, a subliniat și secretarul general al SAP într-o scrisoare trimisă şefului Poliţiei, citată de La Repubblica.

Oamenii legii subliniază că rozul nu este o culoare care să se potrivească Poliţiei, deoarece, cităm: „știrbește din autoritatea organelor de poliție”.

Din acest punct de vedere, poliţiştii italieni au completat că ar prefera măşti albe, albastre sau negre, „în concordanţă cu uniforma”.