FacebookTwitterLinkedIn

Un oficial de la Washington a declarat că SUA au informaţii că Rusia pregăteşte o operaţiune sub steag fals în estul Ucrainei pentru a justifica o invazie.

Potrivit oficialului care s-a exprimat sub protecţia anonimatului, Statele Unite au dovezi că membrii grupului operaţional sunt antrenaţi pentru misiuni de gherilă urbană şi pentru utilizarea substanţelor explozive astfel încât să fie comise acte de sabotaj împotriva insurgenţilor separatişti susţinuţi de Rusia, relatează CNN.

„Serviciile noastre au obţinut informaţii, care acum au un grad mai scăzut de clasificare, care arată că Rusia pregăteşte terenul pentru a avea opţiunea de a produce pretextul unei invazii. Am văzut acest mod de operare în 2014. Se pregătesc să îl utilizeze din nou”, a afirmat Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joseph Biden.

Vineri, pe fondul crizei, mai multe instituţii guvernamentale din Ucraina au fost vizate de atacuri cibernetice, asta în timp ce Ministerul rus al Apărării prezenta imagini de la exerciţii militare cu tancuri efectuate de armata rusă în zonele Kuzminski şi Kadamovski, în apropiere de Rostov-pe-Don, la mai puţin de 50 de kilometri de frontiera Ucrainei.