FacebookTwitterLinkedIn

MetaWealth, start-up-ul fintech lansat în urmă cu o lună de un grup de investitori printre care se numără și Michael Topolinski, a vândut primul activ imobiliar către 153 investitori, din România și țări din Europa și de pe continentul american, pentru o valoare combinată de 2,14 milioane de dolari, anunță compania. 

„În mai puțin de 8 săptămâni, 30 de apartamente noi din București, complet mobilate și închiriate integral au devenit proprietatea unei comunități de investitori din întreaga lume”, spune Michael Topolinski, unul dintre co-fondatorii MetaWealth, adăugând că randamentul acestora ar ajunge la 6% pe an. 

El se așteaptă ca al doilea activ, de 2,5 milioane de dolari, care reprezintă tot un proiect rezidențial din București, să fie contractat „foarte curând”. 

Cu sprijinul companiei de consultanță imobiliară Colliers International, MetaWealth își extinde aria de acoperire, căutând să atragă în platformă oportunități noi de investiții, de 3-5 milioane dolari fiecare, de pe piețe imobiliare mai mature, inclusiv Varșovia, Budapesta, Atena și Praga. 

De asemenea, MetaWeath își propune să își diversifice portofoliul din platformă pentru a include active rezidențiale, de birouri, comerciale şi logistice, şi să ajungă la o valoare totală a activelor aflate în gestiune de 100 milioane de dolari, până pe 30 aprilie 2024.

În paralel, compania negociază un parteneriat strategic cu o bancă digitală cu sediul la Londra, care este interesată să ofere aplicația mobilă de investiții clienților săi și dorește să își extindă echipa de la București cu 10 poziții, majoritatea pentru roluri tehnice.

MetaWealth permite utilizatorilor să achiziționeze active imobiliare sub forma unor tokenuri digitale. Fondatorii și proprietarii MetaWealth includ doi investitori și dezvoltatori imobiliari – Michael Topolinski şi Richard McLaughlin-Duane, Amr Adawi, antreprenor cu experiență în dezvoltarea de startup-uri fintech, şi Darren Carvalho, fost Vicepreședinte Goldman Sachs în New York.